Инструкции за употреба Venoten

Показания за употреба на венотен

Нанасяне на крем Venoten върху подготвена кожа

Venoten крем е най-ефективното средство за лечение на разширени вени в България днес. Много потребители вече са оставили положителни отзиви за това, като се отърват от разширени вени за кратко време и без неприятни последици.

Кремът включва обширен списък с показания за употреба:

 • болка;
 • тежест в крайниците;
 • усещания за парене и сърбеж;
 • оток;
 • проява на обемни вени;
 • визуално различима съдова мрежа;
 • нощни крампи.

Ако получите тези симптоми, струва си незабавно да започнете лечение с Venoten, за да предотвратите по-сериозни заболявания.

Препоръчителна употреба на Venoten

Инструкциите са включени във всяка опаковка крем. Това е задължително четиво, преди да използвате лекарството за разширени вени.

Кремът има лека, добре абсорбираща се текстура, която не оставя отенъци или мазни следи по кожата. Можете да бъдете спокойни по отношение на дрехите си и да нанасяте крема, когато ви подхожда.

Общите насоки са, както следва:

 1. Нанасяйте крема два пъти дневно - сутрин и вечер.
 2. Преди нанасяне се уверете, че повърхността на кожата е чиста, суха и без повреди.
 3. Количеството на крема се определя индивидуално въз основа на способността на кожата да абсорбира или се определя от лекуващия лекар.
 4. За удобство може да се използва апликатор.
 5. Препоръчителният минимален курс е 1 месец.
 6. Курсът може да бъде удължен или повторен след известно време, в зависимост от вашите лични чувства.

Индивидуална схема за използване на крем Venoten може да бъде предписана от лекуващия лекар въз основа на неговата професионална оценка на ситуацията.

Противопоказания и рискове

Кремът е хипоалергенен, но не може да се изключи напълно възможността за отделни алергични реакции. Преди да използвате крем за лечение на разширени вени, проучете реакцията на кожата си към него, като нанесете малко количество от крема върху здрава област на кожата. В случай на неприятни реакции не трябва да използвате крема преди консултация с дерматолог.

Ако неприятните симптоми се влошат, докато използвате крема според указанията, може да си струва да намалите дозата на крема. Свържете се с Вашия лекар, за да определите индивидуално препоръчителната доза, която не предизвиква неприятни реакции. В особено напреднали стадии на разширени вени лечението трябва да се извършва изключително под наблюдението на лекуващия лекар.

Детската възраст, бременността и кърменето не са противопоказание, но не бива да пренебрегвате консултацията със специализиран специалист в този случай. Само лекар може правилно да съотнесе ползите и възможните рискове и да даде подходящи препоръки.